جستجو

09385429760

جستجو
فلسفه حجاب از دیدگاه اسلام

حجاب از دیدگاه اسلام ؛ پاسخ به ۱۱ پرسش پیرامون حجاب اسلامی

وقتی از پوشش یا همان حجاب اسلامی صحبت می شود عده ای تصور می کنند منظور این است که زنان در جامعه محدود شوند. این تصور کاملا غلط است چرا که فلسفه این حکم این سوال است که آیا زن و تمتعات مرد از زن باید رایگان باشد؟ آیا مرد حق دارد که از هر زنی در هر مکان و مجلسی حداکثر تمتعات را ببرد یا نه؟

 

این روزها یکی از دغدغه های مهم زنان مسئله حجاب است. این سوال که ” فلسفه حجاب از دیدگاه اسلام چیست؟ ” سوالی است که شاید شما هم به دنبال جوابی برای آن باشید. سوالاتی که در این مطلب پاسخ داده شده است تنها برخی از سوالات پیرامون این موضوع است.

رعایت حجاب چه فایده ای دارد؟

حجاب به این دلیل که کنترل کننده غرایز جنسی است فواید زیادی برای زن و مرد دارد. برخی از فواید حجاب عبارتند از :

اول) شناخته شدن زن

در آیه ۵۹ سوره احزاب آمده است که ای پیامبر، به زنان و دختران خود و زنان مومنان بگو که خویشتن را به چادر(جلباب) بپوشانند که این کار برای آنکه آنها شناخته شوند و از تعرض و جسارت، آزار نکشند بر آنان بسیار بهتر است و خدا آمرزنده و مهربان است.
اسلام با این آیه از زنان می خواهد با نمایش جاذبه های جنسی خود در جامعه ظاهر نشوند چرا که همه مامی دانیم زنان به دلیل جذابیت های جنسی و جسمی که دارند اگر با لباس های محرک و مهیج وارد جامعه شوند در ناخودآگاه بینندگان همانند کالای جنسی قلمداد می شوند. شاید برخی در اظهارات خود بگویند که چنین تصوری غلط بوده و زاییده ذهن بیمار آدم هاست اما در پژوهش ها و اظهارات خود مردم این برداشت تایید شده است که سبک لباس پوشیدن زنان و مردان ممکن است در بردارنده پیام جنسی باشد.

 

حجاب از دیدگاه اسلام

حجاب از دیدگاه اسلام

دوم) تعدیل غریزه جنسی

بر اساس فرهنگ اسلامى، انسان موجودى است که براى رسیدن به کمال و معنویّت خلق شده است. اسلام ابتدا دستور داده غرایز طبیعی مانند خوردن، خوابیدن و غریزه جنسی در حد نیاز پاسخ داده شود و در مرحله دوم دستور داده در این زمینه افراط و تفریط صورت نگیرد تا سبب شکوفایى همه استعدادهاى انسان شده و او را به سوى کمال سوق دهد. همانطور که به اندازه خوردن و به اندازه خوابیدن موجب نشاط و سلامتی است، توجه به اندازه به غریزه جنسی هم موجب نشاط و سلامت انسان خواهد شد. حجاب از دیدگاه اسلام ، یکی از راهکارهای تعدیل غریزه جنسی در جامعه است.

ازدواج به موقع، پرهیز از چشم چرانی و تماشای صحنه های مهیج، عدم خودنمایی در جامعه و پوشش مناسب در مقابل مردان بیگانه براى زن و مرد عامل مهمى در تعدیل و تنظیم غریزه جنسی است.

 

حجاب از دیدگاه اسلام

سوم) سطح تمتعات مرد در جامعه

وقتی از پوشش یا همان حجاب اسلامی صحبت می شود عده ای تصور می کنند منظور این است که زنان در جامعه محدود شوند. این تصور کاملا غلط است چرا که فلسفه این حکم این سوال است که آیا زن و تمتعات مرد از زن باید رایگان باشد؟ آیا مرد حق دارد که از هر زنی در هر مکان و مجلسی حداکثر تمتعات را ببرد یا نه؟
اسلام که به جای توجه به ظاهر امور، به روح مسائل می نگرد جواب می دهد : خیر ، مردان فقط در محیط خانوادگی و در چارچوب ازدواج و همراه با یک سلسله تعهدات سنگین می توانند از زنان به عنوان همسران قانونی کامجویی کنند ، اما در محیط اجتماع استفاده از زنان بیگانه ممنوع است . و زنان نیز از این که مردان را به هر صورت و به هر شکل در خارج از خانواده بهره مند کنند ممنوع می باشند.
صورت ظاهر مسأله این است که زن چه بکند ؟ پوشیده بیرون بیاید یا عریان ؟ درواقع کسی که مسأله به نام او عنوان می شود زن است اما روح مسأله و باطن مطلب چیز دیگری است و آن اینکه آیا مرد باید در بهره کشی جنسی از زن آزادی مطلق داشته باشد یا نه ؟ یعنی آن کسی که در این مسأله ذی نفع است مرد است نه زن ، و لااقل مرد از زن در این مسأله ذی نفع تر است. ویل دورانت مورخ معروف می گوید : “دامن های کوتاه برای همه جهانیان بجز خیاطان نعمتی است .” پس یکی از دلایل حجاب از دیدگاه اسلام ، محدودیت کامیابی ها به محیط خانواده و همسر مشروع است .

 

حجاب از دیدگاه اسلام

رابطه حجاب و فیزیولوژی بدن انسان‏

تمام احکام اسلام مبتنی بر دلایل منطقی و وجود عاملی در جسم یا روان انسان است. یعنی اگر در اسلام حکمی وضع شده حتما در جسم و روح انسان دلیلی برای آن وجود دارد. جالب است که هرچه علم فیزیولوژی و روانشناسی و جامعه شناسی پیشرفت می کند منطقی بودن و ضرورت قانونمندی حجاب در جامعه برای بسیاری روشن تر می شود. نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد رابطه ‏اى مستقیم با تفاوت‏ هاى جسمى و روحى زن و مرد دارد.

در تحقیقات علم نوروبیولوژی ثابت شده که مردان نسبت به محرّک‏هاى بینایی حساس ترند و چون تأثیر حس بینایى بر روان انسان بیشتر است و چشم از فاصله دور و میدان وسیعى قادر به دیدن است، از سوى دیگر ترشّح هورمون‏ها در مرد پیوسته است، مردان به صورتى گسترده تحت تأثیر محرّک‏هاى جنسی قرار میگیرند اما زنان نسبت به حس لمس و درد حساس ترند و به محرّک‏هاى حسى پاسخ میدهند. حس لامسه در مقایسه با حس بینایی بروز زیادى ندارد و فعالیتش محدود به تماس نزدیک است.
از این گذشته چون هورمون‏هاى جنسى زن به صورت دوره ‏اى ترشح میشوند و به طور متفاوت عمل می کنند، تأثیر محرّک‏هاى جنسی بر زن بسیار کمتر است.
البته این بدان معنا نیست که مردان با هر وضعیتی و با هر نوع پوششی می توانند درون جامعه ظاهر شوند ، بلکه برای آنان نیز محدودیت در نظر گرفته شده ، اما همان گونه که بیان شد در حد پوشش زنان نیست .
حجاب از دیدگاه اسلام از یک مسئله اساسى ریشه گرفته است. اسلام میخواهد انواع لذت‌های جنسى (چه بصرى و لمسى و چه نوع دیگر) به محیط خانواده محدود شود و اجتماع تنها براى کار و فعالیت باشد.

 

حجاب از دیدگاه اسلام

آیا حجاب به معنی چادر است؟

حجاب به معنی چادر نیست؛ اما چادر چون از دوره آریایی ها در ایران استفاده می شده از نظر ایرانی ها بهترین نوع حجاب است. البته بدون چادر هم می توان حدود حجاب را حفظ کرد.
درواقع حجاب به معناى پوشیدن سالم است؛ نه پوشیدنى که از نپوشیدن بدتر باشد. پوشیدن سالم یعنی سر و مو و گردن و بدن و تمام سر تا پاى بدن زن را پوشانده باشد؛ البته صورت و دو دست را به شرطی که بدون آرایش باشد یشتر فقها استثنا کرده اند.
برخی تصور میکنند چادر با زیبایی منافات دارد درصورتیکه چادر در عین اینکه یک حجاب کامل است، خودش به تنهایی زیبایی و وجاهت برای زن می آورد .

 

تاریخچه حجاب در ایران باستان _ هخامنشیان

چه رنگی و چه مدلی بپوشیم؟

با توجه به روایات و احکام، اسلام نوع و رنگ خاصی برای پوشش وضع نکرده است. البته در مواردی برخی رنگ ها را مستحب اعلام کرده است مثلا رنگ مشکی برای چادر یا استحباب پوشیدن لباس سفید و … . ولی این فقط مستحب بوده و الزامی نیست. اسلام برای پوشش یک هدف تعیین کرده و آن این است که دیدار زن و مرد و مراودات آنها، به صورت روزمره، تبدیل به یک عامل تحریک نشود.
اسلام بری مدل لباس هم قانون وضع نکرده است. در کشورهاى اسلامى، خانم‏ هایى هستند که مقیدند حجاب شرعى را رعایت کنند؛ ولى همه آنها از یک نوع پوشش خاص استفاده نمی کنند؛ کشورهاى شمال آفریقا، کشورهاى شرقى، یعنى هند و پاکستان، هرکدام حجابى دارند که با حجاب متعارف کشور ما متفاوت است. این تفاوت در لباس پوشیدن بخاطر فرهنگ هاست، اما متناسب با هر فرهنگی می توان حدود حجاب اسلامی را رعایت کرد.

چرا زن فقط محدود باشد؟

عفاف، مخصوص زنان نیست؛ مردان هم باید عفیف باشند؛ منتها چون در جامعه، مرد به خاطر قدرت جسمانى، می تواند به زن ظلم کرده و برخلاف تمایل زن رفتار کند، روى عفت زن بیشتر تاکید شده است.
امروزه یکى از مشکلات زنان در کشورهای به اصطلاح آزاد، همین است که مردان با تکیه به قدرت جسمانی خود، به عفت زن تجاوز میکنند. پس عفت زن مهم تر است به جهت اینکه توان جسمی او کمتر است.

آیا دستور حجاب در قرآن آمده یا اینکه فقط یک سنت باستانی است؟

تعریف لغوی حجاب

کلمه ” حجاب ” دو معنا دارد.اول به معنای پوشیدن، دوم به معنای پرده و حاجب. این کلمه در متون دینی بیشتر به معنای پرده و حاجب به کار میرود و چون پرده وسیله پوشش است، معنای پوشیدن هم از آن برداشت می شود.

کلمه حجاب در قرآن و کتاب های دینی

۱. قرآن کریم در داستان سلیمان، غروب خورشید را این طور توصیف می کند : ” حتی توارت بالحجاب ” یعنی تا آن وقتی که خورشید در پشت پرده مخفی شد .
2.در زبان عربی پرده حاجز میان قلب و شکم را ” حجاب ” می نامند .
3.ابن خلدون در مقدمه کتابش فصلی دارد تحت عنوان ” فصل فی الحجاب کیف یقع فی الدول و انه یعظم عند الهرم ” . در این فصل توضیح می دهد که حکومت ها در بدو تشکیل میان خود و مردم حائل و فاصله ای قرار نمی دهند ولی به تدریج حائل و پرده میان حاکم و مردم ضخیم تر می شود تا نهایتا عواقب ناگواری به وجود می آورد . ابن خلدون کلمه ” حجاب ” را به معنی پرده و حائل ( نه پوشش ) به کار برده است .

یک مغلطه !

استفاده از کلمه ” حجاب ” در مورد پوشش زن یک اصطلاح نسبتا جدید است . در اصطلاح فقها کلمه ” ستر ” که به معنی پوشش است به کار رفته است . استفاده از کلمه “حجاب” برای اشاره به پوشیدگی زن موجب شده که عده زیادی گمان کنند که اسلام خواسته است زن همیشه پشت پرده و در خانه محبوس باشد و بیرون نرود .
درصورتیکه فلسفه پوشش این نیست که زن از خانه بیرون نرود . اگرچه در برخی از کشورهای قدیم مثل ایران قدیم و هند، چنین چیزهایی وجود داشته است و زن را در خانه محبوس می کرده اند اما در اسلام چنین چیزی وجود ندارد . حجاب زن از دیدگاه اسلام این است که زن هنگام حضور در خارج از منزل و در معاشرت با مردان بدن خود را بپوشاند و به جلوه گری و خودنمایی نپردازد .

حجاب اجباری یا پوشش اجتماعی

کلمه حجاب در آیات ویژه همسران پیامبر(ص)

در آیاتی از قرآن که لزوم پوشیدگی زن مطرح شده است، لغت ” حجاب ” به کار نرفته است بلکه بدون آنکه کلمه ” حجاب ” را به کار برده باشد، حدود پوشش و تماسهای زن و مرد را ذکر کرده است.
اما آیه ای که در آن کلمه ” حجاب ” به کار رفته است مربوط به زنان پیامبر(ص) است. در قرآن کریم درباره زنان پیامبر (بعلت جایگاه ویژه شان) دستورهای خاصی وارد شده است که به بحث ما مرتبط نیست.
آیه ای که در آن کلمه ” حجاب ” به کار رفته آیه ۵۳ از سوره احزاب است که می فرماید : ” و اذا سألتموهن متاعا فاسألوهن من وراء حجاب ” یعنی اگر از آن ها وسیله ای مطالبه می کنید از پشت پرده از آن ها بخواهید .
بطور کلی در اصطلاحات اسلامی هر جا نام ” آیه حجاب ” آمده است منظور این آیه است که مربوط به زنان پیامبر(ص) است.

روسری و چادر در قرآن

در سوره نور آیه ۳۱ آمده: «وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ…» زنان ‏باید روسری خود را بر روی سینه و گریبان خویش قرار دهند…
مفسران اهل سنت و شیعه گفته اند این آیه به زنان دستور می دهد طوری روسری را استفاده کنند که علاوه بر موی سر، سینه، دور گردن و گلو را نیز بپوشاند.
از این آیه به وضوح فهمیده می شود که زن های مسلمان قبل از نزول این آیه، از روسری استفاده می کردند، اما فقط در حد گذاشتن روی سر و گردن، گلو، زیر گلو و سینه کاملاً باز بوده است.

در سوره احزاب آیه ۵۹ آمده: «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لأزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلابِیبِهِنَّ ذَلِکَ أَدْنَى أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِیمًا» ای پیامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهای (جلابیب یا همان چادر) خود را بر خود فروتر گیرند این برای آنکه {به عفّت و پاکدامنی} شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند (به احتیاط) نزدیکتر است و خدا آمرزنده مهربان است.
قرآن میفرماید: بانوان با مراقبت چادر شان را بر خود گیرند و آن را رها نکنند تا نشان دهند اهل عفاف هستند.
در معنای جلباب آمده است: الجلباب ثوب اوسع من الخمار دون الرداء تُغطّی به المرأه رأسها و صدرها؛ جلباب، لباسی است بزرگ تر از روسری و مقنعه و کوچک تر و کوتاه تر از عبا است (شبیه چادرهای امروزی) که زن سر و سینه خود را با آن می پوشاند»
در شان نزول این آیه گفته شده است که زنان برای نماز به مسجد می رفتند و نماز را به امامت رسول خدا به جای می آوردند . شب که برای نماز مغرب و عشا از خانه خارج شده و بیرون می رفتند ، جوانهای لاابالی سر راهشان می نشستند و به آنان متعرض شده و اذیتشان می کردند . این آیه برای جلو گیری از این عمل، به زنان دستور می دهد مراقب وضع لباس پوشیدنشان باشند.

 

حجاب از دیدگاه اسلام

اگر پوشاندن مو لازم است، پس چرا در آیات قرآن به موها اشاره نشده است؟

در آیات مخصوص حجاب کلمه (شَعْر) به معنای (موی سر) ذکر نشده است اما ذکر جلباب و خُمُر یعنی همان چادر و روسری که سر و سینه و گریبان زن را پوشش می دهد کفایت می کند به این که موی سر زن، باید پوشانده شود.
ضمن اینکه اگر در این آیات سخن از پوشش موی سر به میان نیامده، به دلیل آن است که پوشاندن موهای سر، میان زنان بدیهی بود و کسی در آن تردیدی نداشت چرا که زنان عرب و حتی زنان سایر کشورها از دوران باستان و قبل از این آیات نیز سر خود را می پوشاندند و لذا نیازی به بیان و توضیح نداشت.
در آیات مخصوص حجاب کلمه (شَعْر) به معنای (موی سر) ذکر نشده است به این دلیل که پوشیدن موی سر از دوران باستان در مناطق متعلق به اسلام امری مرسوم بوده است. آثار باستانی متعلق به این مناطق هم گویای این امر است. در آیات قرآن دستور داده شده که حجاب موجود یعنی خمار(روسری) و جلباب (چادر) به شکل کاملتری مورد استفاده قرارگیرد.

 

تاریخچه حجاب _ دوران باستان _ روم

تاریخچه حجاب در ایران باستان _ هخامنشیان

تاریخچه حجاب _ دوران باستان _ یونان

چرا موی زن باید پوشانده شود؟ مو که جذابیتی ندارد!

موی زنان اگر با حالت خاصی چیده شده و متناسب صورت و بلندی و کوتاهی گردن و فراخی و عدم فراخی چشم، و بزرگی و کوچکی چشمان آرایش شده باشد موثرترین عامل توجه دیگران به صورت زنان است.
حساسیت روی یک تار مو، شاید خیلی منطقی نباشد ولی در هر صورت وقتی که قرآن کریم دستور می دهد که زنان با گوشه خمار و روسری، گوش و گریبان و سینه ها را بپوشانند و زینت و محل های زینت را برای غیر از محارم ظاهر نسازند نشان دهنده تاثیر گذاری آن بر جنس مخالف است. البته ناگفته نماند که حساسیت تمام مردان با هم یکسان نیست. برخی از مردان آستانه تحریک پذیری بالاتری نسبت به جاذبه های زنان دارند و برخی دیگر کمتر. قوانین اسلام و حتی قوانین بشری طوری وضع شده که حساسیت اکثریت را مد نظر قرار می دهد.
علاوه بر این، روایات زیادی مبنی بر زینت بودن موی سر و لزوم پوشیده نگاه داشتن آن از نامحرمان وجود دارد از جمله این روایت:
امام رضا (ع) می فرمایند: یُؤْخَذُ الْغُلَامُ بِالصَّلَاهِ وَ هُوَ ابْنُ سَبْعِ سِنِینَ وَ لَا تُغَطِّی الْمَرْأَهُ شَعْرَهَا مِنْهُ حَتَّی یَحْتَلِم
“پسر را در سنّ هفت سالگی به نماز و وامی دارند و او را بخواندن نماز تکلیف می‌کنند، و لازم نیست زن موی خود را از او بپوشاند تا زمانی که به احتلام بالغ گردد.”
این روایت نیز گویای این است که زن باید در برابر نامحرم موهای خود را بپوشاند.

توصیه به پوشیدن سراویل یا شلوار

امام علی (علیه السلام) می فرمایند: خدمت پیامبر اکرم (ص) در نزدیکی بقیع نشسته بودیم، زنی سوار بر الاغ از آنجا عبور می کرد که ناگهان به خاطر پا زدن الاغ از آن افتاد، پیامبر رویش را برگرداند، اصحاب گفتند: آن زن پایش را پوشانده بود. پیامبر فرمود: اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُتَسَرْوِلَاتِ ثَلَاثاً؛ أَیُّهَا النَّاسُ اتَّخِذُوا السَّرَاوِیلَاتِ فَإِنَّهَا مِنْ أَسْتَرِ ثِیَابِکُمْ وَ حَصِّنُوا بِهَا نِسَاءَکُمْ إِذَا خَرَجْنَ.
خداوند بیامرزد زنانی که شلوار می پوشند. ای مردم، شلوارها را برای پوشش برگیرید زیرا آنها پوشاننده ترین لباسها است و بوسیله آن حجاب خود را هنگام خروج از خانه حفظ کنید.

 

حجاب از دیدگاه اسلام

تاریخچه حجاب در ایران باستان _ هخامنشیان

چرا اسلام مخالف حس زیبایی دوستی زنان است؟

در دین اسلام که برنامه جامع سعادت بشر است موضوع زیبایی و زیبا دوستی و آرایش و پیرایش جایگاه مهمی دارد و اسلام پیروان خود را به زیبایی و آراستگی توصیه می‌کند تا یکی از نیازهای طبیعی او یعنی میل به زیبایی دوستی ارضاء شود.
امام باقر(علیه السلام) می ‌فرماید: شایسته نیست که زن خود را به زیور آرایش نکند، لاأقل باید گردن‌بندی به گردن بیاویزد.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید: وقتی خداوند به بنده‌اش نعمتی عطا می‌کند، دوست دارد آن را بـببیند، چرا که خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد.
در اسلام پوشیدن لباس زیبا، مسواک زدن، شانه و روغن زدن به مو، معطر بودن، انگشتر به دست کردن و آراستن خود خصوصاً هنگام عبادت و معاشرت در اجتماع یا محیط خانواده از مستحبات مؤکد است. آنچه که مورد مذمت اسلام قرار گرفته است آرایش، «تبّرج» و خودنمائی و در محافل اجتماعی و برای نامحرمان است، چرا که تبرج و خودنمایی می تواند باعث برانگیخته شدن شهوت و در نتیجه گناه و فساد و آلودگی جامعه ‌شود.

 

حجاب از دیدگاه اسلام

فلسفه حجاب در نماز چیست؟ خدا که با همه محرم است!

برای دستور حجاب در نماز دلایل زیادی ذکر شده است که در زیر به تعدادی از آن اشاره میشود. اما دقت داشته باشید که این ها دلایلی است که به ذهن اهل تفکر رسیده است و ممکن است همه آنها کاملا درست و منطقی نباشد. کسی جز خداوند و معصومین از فلسفه اصلی احکام الهی اطلاع ندارد. پس اگر در موردی به منافع مادی یک عمل پی‏ نبردیم، دلیل بر بی‏ هدفی و ناقص بودن آن عمل نیست.
اول) خداوند خالق جنس مذکر و مؤنث است و نسبت به خداوند جنسیت معنی ندارد و از طرفی، عالم محضر خداست و به نهان و آشکار مخلوقات آگاه و بیناست. پس لزوم رعایت حجاب در نماز به خاطر نامحرم و یا مذکر بودن خداوند نیست.
دوم) داشتن پوشش مخصوص هنگام نماز، توجه و حضور قلب انسان را بیشتر میکند و از توجه ذهن به ظاهر، کم می کند.
سوم) دستور پوشش در نماز، با دستور حجاب در برابر نامحرم کمی تفاوت دارد. مثلاً پوشاندن روى پا در برابر نامحرم واجب است؛ ولى در نماز – بدون حضور نامحرم – واجب نیست. یا اینکه آرایش کردن در نماز مستحب است درحالیکه در مقابل نامحرم حرام می باشد.
چهارم) این حکم به زنان مسلمان می فهماند که حجاب مطلوب خداوند است به طوری که حتی در نماز از زن مسلمان خواسته با حفظ حجاب با خداوند سخن بگوید. ممکن است این دستور تمرینی باشد برای حفظ حجاب .

 

حجاب از دیدگاه اسلام

در نماز چه مقدار حجاب لازم است؟

مقدار واجب پوشش برای زن در حال نماز، پوشاندن تمام بدن حتی موی سر به جز صورت (به مقداری که در وضو شسته می شود) و دست ها تا مچ و پاها تا مچ است. همچنین پوشش از جهت ضخامت باید ساتر باشد و نشان هنده بدن نباشد. پوشش باید به مقداری باشد که بدن و موی انسان در آن پیدا نباشد.

نماز خواندن با مانتو و روسری اشکال دارد؟

در این رابطه همه ی مراجع گفته اند: اگر مقدار واجب پوشش و شرایط لباس نمازگزار در آن رعایت شود، اشکال ندارد؛ هرچند نماز با چادر برای رعایت پوشش در نماز، آسان تر و بهتر است.

 

این مطلب پاسخ به سوالاتی پیرامون حجاب از دیدگاه اسلام بود.

اگه از این مطلب خوشت اومده ، برای دوستانت بفرست

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WhatsApp ارتباط با ما